Boho-Tulip trui

Toen ik garen over had van de boho-festival set, wilde ik nog iets zomers in dezelfde style maken…maar wat? Toen stuitte ik op een granny square van wilmade.com, oftewel: Wilma Westenberg, die fantastische mooie haakontwerpen heeft!

Deze granny-square heet de ‘Tulips from Holland’ en ik was gelijk verliefd toen ik deze zag. Voor mijn truitje heb ik 8 van deze squares gehaakt. Het patroon daarvan kun je vinden op wilmade.com, op pinterest middels onderstaande link of lekker meehaken via onderstaande link van youtube

https://pin.it/52ZPaFX


Het truitje


Ik heb de squares gehaakt met vijf en een halve bol durable cosy extra fine op naald 3,5. Om de goede maat te bepalen hield ik 1 square met de rand op het midden van mijn borst en legde de tegenovergestelde rand richting mijn schouder. De square is groot genoeg als die voorbij de schouderkop komt. In mijn geval (maat M) haakte ik de square zoals aangegeven in het patroon, maar haakte rij 3, 4, 5 en 6 nog een keer. Zo werd mijn square 22,5 cm.

Naai nu middels de matrassteek 4 squares aan elkaar tot één groot vierkant. Om te zien hoe de matrassteek moet: https://pin.it/2RkEfRU

Naai de overige 4 squares nu ook op dezelfde wijze aan elkaar, en voila, we hebben een voorkant en een achterkant van het truitje!


Leg nu de beide lappen op elkaar met de goede zijden aan de buitenkant. Bepaal voor jezelf wat de onderkant van het truitje wordt, en naai vanaf die kant de zijkanten van de lappen aan elkaar totdat je een gat overhoudt waar je armen door kunnen. Zie foto hieronder.

Naai nu ook op dezelfde wijze de lappen aan de bovenzijde dicht vanaf de schouders totdat je een gat overhoudt waar je hoofd doorheen kan.


De boorden


De boord heb ik weer gemaakt met een halve vaste ribbelboord…(het kan natuurlijk ook met een gewone boordsteek) Voor de uitleg van de halve vaste ribbelboord, verwijs ik naar het patroon van de puffsteek-muts, maar wil je het bekijken, is hier een goed filmpje ervan:

Bij de boord aan de onderkant startte ik met 17 losse en haakte ik, bij het terugkomen bij het truitje, twee steken samen van het truitje alvorens terug omhoog te haken aan de boord. (Middels de halve vaste ribbelboord steek) De keer hierna dat ik terug kwam bij het truitje haakte ik maar 1 steek in het truitje. Dit deed ik om en om.

Bij de boord aan de nek-zijde startte ik met 11 losse en haakte ik het verder hetzelfde als de wijze van de boord aan de onderkant.


Leuk nog een label eraan en jawel, je boho-truitje is af…. niet moeilijk, maar wel een prachtig eindresultaat!! Heel veel plezier met je nieuwe truitje en ik zie je eigen creatie graag weer terug op een foto…👍🏼🤗

%d bloggers liken dit: